Affärsmäklarna

 

IMG_8281

Affärsmäklarna Borgelin och von Porat AB etablerades i december 2009. Företagets tre mäklare har dock mångårig erfarenhet att falla tillbaka på

PETER BORGELIN, registrerad fastighetsmäklare sedan 1994.

Peter, som har ”rötter” i Skåne, är född i Stockholm men bosatt i Helsingborg sedan år 1980. Anställd som ansvarig fastighetsmäklare för ett av Skånes äldsta mäklarföretag – Mäklarfirman Axel Svensson Eftr i Helsingborg (grundat 1919) – under åren 1994-1996. Förmedling av villor, bostadsrätter och gårdar. Arbetade även åt kronofogden med förmedling av exekutiva fastigheter.

Verksam som ansvarig fastighetsmäklare för förmedling av kommersiella fastigheter och hyreshus vid Svensk Företagsförmedling i Helsingborg under åren 1996 – 2003. Under denna period förmedlades ett synnerligen stort antal kommersiella fastigheter och hyreshus där Peter svarade för allt – ”från ax till limpa”.

2003-2009 verksam i egen regi med förmedling av kommersiella fastigheter under firmanamnet Borgelins Fastighetsbyrå.

HENRIK VON PORAT, Företagsmäklare sedan 2006, Civilekonom från Lund.

Henrik, född i Stockholm men uppväxt i Norrköping och Klippan och bosatt i Helsingborg sedan mer än 20 år har arbetat inom olika branscher och haft ledande befattningar i bl.a Indra, Ramlösa Hälsobrunn och Arriva.

Har också arbeta för Swedbank Företagsförmedling för att sedan 2009 driva Affärsmäklarna tillsammans med Peter

MATS BOSON, , Lokalmäklare och Filosofie Magister, Retail Management

Mats, född i Viken, men bosatt i Helsingborg sedan mitten på 90-talet. Har ett förflutet inom olika branscher, men den röda tråden består av kundrelationer på olika sätt. Är uppväxt i en familj där byggnation och fastigheter har varit en del av vardagen sedan flera generationer tillbaka.

Närmast kommer Mats från Lantmännen där uppdragen har bestått av marknadsföring och försäljningsökning med goda resultat. Har även jobbat som försäljningschef inom IT, eventansvarig för Daimler Chrysler samt mångårigt förflutet inom läkemedelsbranschen.

Studier vid Lunds Universitet inom Service Management, strategisk kommunikation samt juridik.

Arbetar sedan 1 juni 2015 som lokalmäklare för Affärsmäklarna Borgelin & von Porat.

 

Så här säger Peter, Mats och Henrik: Vår bakgrund innebär att vi tillsammans aktivt kan hjälpa kunder som vill köpa, sälja, hyra/hyra ut, få värderat eller bara få rådgivning när det gäller kommersiella fastigheter, lokaler och företag.

Samarbete över Hallandsåsen

Affärsmäklarna och Industriförmedlingen i Halmstad (industriförmedling.se) har ett samarbete. Vi är de ledande affärsmäklarna i Nordvästra Skåne och Södra Halland och presenterar våra objekt på en gemensam objektlista. Vi samarbetar över åsen till nytta för våra kunder, men bibehåller vår lokala förankring!